TRE behandling

 Står for Tension and Trauma Releasing Exercises ( spændings – og traume forløsende øvelser)

TRE metoden er en enkel metode udviklet af David Berceli ,Ph.d han er en international ekspert inden for stress, traumer og konflikthåndtering. Igennem David Bercelis arbejde med forskellige traumatiserede mennesker rundt om i verden fandt han frem til en metode hvor det er muligt at arbejde med bevidsthed om kroppen og menneskets evne til at restituere og hele op.  Øvelserne i TRE systemet går ud på at aktivere din krop, så din krop får mulighed for at ryste og vibrere og dermed aflade dit nervesystem, denne evne er vi født med, dette kaldes neurogen tremor. Du får et værktøj til via din krop, at tage heling og emotionel smerte i dine egne hænder og at arbejde med din autonomi.

Jeg kan tilbyde dig enkelt sessioner i TRE som kan hjælpe dig med at slippe spændinger stress og traumer. TRE kan have en gavnlig effekt på kroniske smerter og på symptomer ved  gigt og sclerose. Ligeledes gavnligt som en del af fødselsforberedelse og efterfødsels øvelser, og generelt hjælpe dig til en hverdag, hvor du bedre kan folde dig ud i dit liv. TRE er for alle mennesker så du behøver ikke at have store udfordringer i dit liv, men måske brug for en ventil til at slippe spændinger i din hverdag, og dermed komme mere tilstede i dig og din krop.

At huske det vi har glemt

 TRE er en selvhjælpsmetode som er enkel, men en fordel at du lærer og udøver med en TRE Provider i starten, så du lærer øvelserne grundigt og bliver opmærksom på din selvregulering altså hvad du har brug for, så du ikke overdosere øvelserne.  TRE er et redskab du kan tage med dig overalt og som er en hjælp til selvhjælp. Enkelt og naturligt.

Når vi oplever stress, traumatiske oplevelser, chok og anden overbelastning af nervesystemet og vores stimulus barriere bliver overskredet, er det tit ikke nok, at få talt om det, da vores krop ikke forstår det talte sprog og derfor bliver nervesystemet overopladet og det påvirker hele den menneskelige organisme. Når vi er små og vores nervesystem bliver overbelastet begynder baby at ryste, måske ved at munden vibrere og resten af kroppen følger måske med. Dette en helt naturlig reaktion på overbelastning i nervesystemet og baby aflader derfor sit nervesystem. Dette aflærer vi desværre og spændinger stress og traumer lagre sig i kroppen.  Et eksempel fra dyrenes verden to musvitter fløj ind i mit vindue og så ud til at være døde på stedet, jeg iagttog dem og var  ked af deres skæbne, men pludselig begyndte de at ryste og gjorde det i et godt stykke tid indtil de havde fået afladet deres nervesysstem og fløj videre ud i livet som om intet var hændt.   TRE er som sådan ikke terapi men øvelser som aktiver naturlig afladning af nervesystemet, og metoden bygger på menneskets medfødte evne til at regulere kroppen og forløse spændinger stress og traumer og dermed arbejde med evnen til selvregulering i en selvhjælpsmetode som er en fordel at man bliver undervist i inden man selv begiver sig ind i øvelserne.

TRE består af 7 enkle øvelser, i de fem første øvelser arbejder vi med bevæglighed i kroppen og udspænding især af Psoas muskulatur også kaldet hoftebøjerene. Da psoas muskulaturen typisk spænder op ved stress og traumer. Dernæst ryste/ vibrationer op af væg dette er ikke en udholdenhedsøvelse men kan give impuls til at sætte rystelser i gang og at komme i kontakt med din selvregulering altså opmærksomhed på hvad er er godt for dig og respektere dette. Efter dette er det liggende øvelse hvor der arbejdes med at sætte vibrationer/rystelser i gang i din krop. I vibrationerne/rystelser kan der også opstå impuls til at din krop har brug for stræk så dit bindevæv får mere plads. Hvis du kan mærke at vibrationerne/rystelserne er for overvældende for dig strækker du blot benene og vibrationer/rystelser holder op, dette er også en del af din selvregulering. Til sidst afsluttes med afspænding hvor du ligger og mærker din krop. Hvis du har lyst og brug for at sætte ord på din TRE proces afslutter vi med det.

Jeg ser frem til at møde dig og guide dig igennem din TRE proces.